Film Entries

Κανόνες / Regulations

Κανονισμός Υποβολής Ταινιών στο 2ο Φεστιβάλ Μανάκια

 1. Το 2ο Φεστιβάλ Ταινιών Μανάκια θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 10 Σεπτεμβρίου 2023 στην πόλη των Γρεβενών και την Αβδέλλα Γρεβενών.

 2. Για την πρώτη χρονιά διεξαγωγής θα δοθούν δύο βραβεία. Βραβείο κοινού και βραβείο Φεστιβάλ Μανάκια στις καλύτερες ταινίες που θα ξεχωρίσουν και θα ψηφιστούν απο το κοινό. Με βραβεία επίσης θα τιμηθούν για την προσφορά τους στον κινηματογράφο και την φωτογραφία άνθρωποι ή συγγενείς ανθρώπων που συνέβαλλαν στις ανωτέρω τέχνες. Η επιλογή θα γίνει από την δημιουργική και οργανωτική ομάδα του Φεστιβάλ.

 1. Για την ορθή διαδικασία της ψηφοφορίας και της απονομής την ευθύνη έχει το Φεστιβάλ.

 2. Για τη συμμετοχή ταινίας στο Φεστιβάλ Μανάκια δεν απαιτείται αποκλειστικότητα προβολής ή ελληνικής πρεμιέρας της ταινίας.

 3. Το Φεστιβαλ Μανάκια δέχεται ταινίες ελληνικής παραγωγής αλλά και διεθνούς παραγωγής.

 4. Οι υποβολές ταινιών ξεκινούν στις 25 Μαΐου και ολοκληρώνονται στις 25 Ιουλίου 2023. Οι προκριθέντες στο Φεστιβάλ θα ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά μέχρι τα μέσα Αυγούστου 2023.

 5. Η ταινία θα πρέπει να είναι παραγωγή ΧΩΡΙΣ περιορισμό χρονολογίας.

 6. Οι συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ Μανάκια συμφωνούν με την προβολή της ταινίας τους στους φυσικούς χώρους διεξαγωγής της διοργάνωσης.

 7. Το Φεστιβάλ Μανάκια προβάλει ταινίες και ντοκιμαντέρ μικρού και μεγάλου μήκους.

 8. Ταινίες κάτω των 50 λεπτών θεωρούνται μικρού μήκους, από άνω των 50 λεπτών θεωρούνται ως μεγάλου μήκους.

 9. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά μέσα από την πλατφόρμα https://filmfreeway.com/ManakiaFilmFestivalFineArts

 10. Κόστος υποβολής ταινίας ΔΕΝ υπάρχει.

 11. Για το προκριματικό στάδιο επιλογής, η υποβολή των ταινιών θα πρέπει να γίνεται μέσω διαδικτυακού συνδέσμου, YouTube ή Vimeo, αποστέλλοντας μαζί και τους κωδικούς πρόσβασης.

 12. Οι ταινίες που θα επιλεγούν θα πρέπει να αποσταλούν ταχυδρομικά σε USB stick ή σκληρό δίσκο (επιστροφή μετά το πέρας του Φεστιβάλ, εφόσον ζητηθεί) στην διεύθυνση: Φεστιβάλ Μανάκια / Μ. Αλεξάνδρου 10 ΤΚ 51100 Γρεβενά. (Εναλλακτικά και κατόπιν συνεννόησης θα μπορούν να αποσταλούν ηλεκτρονικά μέσω σχετικής πλατφόρμας.)

 13. Μαζί με τις ταινίες να αποσταλλούν ενυπόγραφες υπεύθυνες δηλώσεις συντελεστή ταινίας. (αφορά όσες ταινίες προκριθούν)

 14. Οι ελληνόφωνες ταινίες θα πρέπει να έχουν πάνω στην εικόνα αγγλικούς υπότιτλους (hard-coded).

 15. Οι μη ελληνόφωνες ταινίες θα πρέπει να έχουν πάνω στην εικόνα ελληνικούς υπότιτλους (hard-coded). Για τις μη ελληνόφωνες ταινίες που δεν διαθέτουν ενσωματωμένους ελληνικούς υπότιτλους θα πρέπει να αποσταλεί η ταινία χωρίς υπότιτλους («καθαρή») μαζί με ένα ξεχωριστό αρχείο με τους αγγλικούς υπότιτλους, χρονισμένους σε μορφή SRT.

 16. Σε περίπτωση επιλογής της ταινίας να αποσταλεί: Trailer με αγγλικούς υπότιτλους, καθώς και πλήρες press kit (φωτογραφίες, περιγραφή, πλήρη λίστα ηθοποιών και συντελεστών, αφίσα, κ.α.) για προωθητικό σκοπό.

 17. Η τελική κόπια που θα προβληθεί στο Φεστιβάλ θα πρέπει να είναι διαθέσιμη σε:
  File / Αρχείο: mp4
  Codec: H.264
  Resolution/ Ανάλυση: 1920×1080
  Aspectratio: 16:9
  Scantype: Progressive
  Bitrate: 10000 – 12000 Kbps
  Frame rate: 25 fps
  Audio / Ήχος: AΑC, 256 – 320 Kbps, 48000 Hz

 18. Το υλικό θα πρέπει να έχει συγκεντρωθεί στα γραφεία του Φεστιβάλ μέχρι και την 20/08/2023.

 19. Το Φεστιβάλ διατηρεί το δικαίωμα – με την σύμφωνη γνώμη των δημιουργών – να προβάλει μέρος του προγράμματός του σε παράλληλες εκδηλώσεις του μετά το πέρας του Φεστιβάλ.

 1. Το Φεστιβάλ εντάσσει στο πρόγραμμά του ταινίες σε ειδικές θεματικές και αφιερώματα.

 1. Το Φεστιβάλ διατηρεί το δικαίωμα να απορρίψει οποιαδήποτε αίτηση, α) εάν αυτή δεν έχει συμπληρωθεί άρτια, β) εάν δεν έχει σταλεί εντός της προθεσμίας υποβολής, και γ) εάν το περιεχόμενο της ταινίας είναι προσβλητικό και προωθεί ρητορική μίσους.

 2. Το Φεστιβάλ διατηρεί το δικαίωμα να μην εντάσσει στο πρόγραμμά του ταινίες  που δεν είναι σχετικές με το ύφος, τον χαρακτήρα και τους σκοπούς του ή κατ’ εξαίρεσιν να εντάσσει εάν θεωρήσει πως προάγουν τους σκοπούς του.

 3. Το Φεστιβάλ έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα να καθορίσει το πρόγραμμα προβολών των ταινιών (μέρα, χώρο και ώρα).

 4. Το Φεστιβάλ διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει συγκεκριμένα αποσπάσματα της ταινίας ή του trailer για προωθητικούς σκοπούς.

 5. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παραχωρούν συνεντεύξεις στην ομάδα επικοινωνίας και στους χορηγούς επικοινωνίας του Φεστιβάλ και να φωτογραφίζονται, εφόσον αυτό τους ζητηθεί.

 6. Μέρος του Φεστιβάλ θα κινηματογραφηθεί για τον σκοπό της διατήρησης αρχειακού υλικού και για την προώθησή του στο κοινό. Το κοινό ή οι συμμετέχοντες, των οποίων η παρουσία θα είναι εμφανής στο υλικό αυτό, δεν έχουν το δικαίωμα να εγείρουν καμία απαίτηση από τους διοργανωτές και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που θα καλύπτουν τις εκδηλώσεις/προβολές/δράσεις.

 7. Το Φεστιβάλ Μανάκια δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Η είσοδος σε όλες τις προβολές θα είναι ελεύθερη.

 8. Η συμμετοχή στο Φεστιβάλ Μανάκια συνεπάγεται την αποδοχή όλων των παραπάνω κανονισμών.

 9. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο info@manakiafestival.gr

Δήλωση- Ενημέρωση Συλλογής Προσωπικών Δεδομένων

Για τις ανάγκες διεξαγωγής του Φεστιβάλ συλλέγονται τα προσωπικά δεδομένα που αναφέρονται στην αίτηση συμμετοχής και συγκεκριμένα:

(α) τα ονόματα του σκηνοθέτη, των ηθοποιών και όλων των καλλιτεχνικών συντελεστών,

(β) η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του υποβάλλοντα τη συμμετοχή,

(γ) σύντομο βιογραφικό σημείωμα του σκηνοθέτη,

(δ) φωτογραφία του σκηνοθέτη.

(ε) στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τηλέφωνο) του παραγωγού ή σκηνοθέτη

Στο πλαίσιο προώθησης των ταινιών και της διεξαγωγής του Φεστιβάλ, το φεστιβάλ έχει την ευχέρεια και επιτρέπεται να δημοσιεύει σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε εφημερίδες (έντυπες και ψηφιακές) και πάσης φύσεως ιστότοπους με θέμα τον κινηματογράφο και την ενημέρωση, πέρα από δεδομένα, πληροφορίες και στοιχεία που αφορούν στην ταινία, τα ονόματα του σκηνοθέτη, των ηθοποιών και όλων των καλλιτεχνικών συντελεστών,το σύντομο βιογραφικό σημείωμα του σκηνοθέτη και τη φωτογραφία του σκηνοθέτη. Υπεύθυνος επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων είναι το Φεστιβάλ Μανάκια και η επεξεργασία, διατήρηση και αποθήκευση αυτών διέπεται από την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων που έχει καταρτιστεί στο πλαίσιο λειτουργίας και δράσης του.

Manakia_Brothers_Signature_grey

Film Entries Regulations at the 2nd Manakia Festival

 1. The 2nd Manakia Film Festival will take place from 1 to 10 September 2023 in the city of Grevena and Avdella of Grevena.

 2. There will be two awards for the first year. Audience Award and Manakia Festival Award for the best films that will stand out and be voted by the audience. Prizes will also be awarded to people or relatives who contributed to the above arts for their contribution to cinema and photography. The selection will be made by the creative team of the Festival.

 3. The Festival is responsible for the proper voting and awarding process.

 4. For the participation of a film in the Manakia Festival, no exclusive screening or Greek premiere of the film is required.

 5. The Manakia Festival accepts films of Greek and international production.

 6. Film submissions start on May 25 and end on July 25, 2023. Those selected for the Festival will be notified via email by mid-August 2023.

 7. The film must be a production WITHOUT chronological restriction.

 8. The participants in the Manakia Festival agree with the screening of their film in the natural venues of the event.

 9. The Manakia Festival screens short and feature films and documentaries.

 10. Films under 50 minutes are considered short, over 50 minutes are considered as long.

 11. Applications are ONLY submitted electronically through the platform https://filmfreeway.com/ManakiaFilmFestivalFineArts

 12. There is NO film submission cost.

 13. For the qualifying round, the films must be submitted via a web link, YouTube or Vimeo, along with the passwords.

 14. The selected films must be mailed to a USB stick or hard drive (return after the end of the Festival, if requested) to the address: Manakia Festival / M. Alexandrou 10 ZIP 51100 Grevena. (Alternatively and by arrangement can be sent electronically through a relevant platform).

 15. Along with the films to send signed the application. (for the qualified films).

 16. Greek-language films should have English subtitles (hard-coded) on the image.

 17. Non-Greek-language films should have Greek subtitles (hard-coded) on the image. For non-Greek-language films that do not have built-in Greek subtitles, the film without subtitles (“pure”) must be sent along with a separate file with English subtitles, timed in SRT format.

 18. In case of selection of the film to be sent: Trailer with English subtitles, as well as a complete press kit (photos, description, complete list of actors and actors, poster, etc.) for promotional purposes.

 19. The final copy that will be shown at the Festival should be available at:
  File: mp4
  Codec: H.264
  Resolution/ Ανάλυση: 1920×1080
  Aspectratio: 16:9
  Scantype: Progressive
  Bitrate: 10000 – 12000 Kbps
  Frame rate: 25 fps
  Audio: AΑC, 256 – 320 Kbps, 48000 Hz

 20. The material should have been collected at the offices of the Festival by 20/08/2023.

 21. The Festival reserves the right – with the consent of the creators – to show part of its program in parallel events after the end of the Festival.

 22. The Festival includes films in special themes and tributes.

 23. The Festival reserves the right to reject any application, a) if it has not been completed correctly, b) if it has not been submitted within the submission deadline, and c) if the content of the film is offensive and promotes hate speech.

 24. The Festival reserves the right not to include in its program films that are not related to its style, character and purposes, or exceptionally to include if it deems that they promote its purposes.

 25. The Festival has the exclusive responsibility to determine the screening schedule of the films (day, place and time).

 26. The Festival reserves the right to use specific excerpts from the film or trailer for promotional purposes.

 27. Participants should provide interviews to the Festival communication team and communication sponsors and be photographed upon request.

 28. Part of the Festival will be filmed for the purpose of preserving archival material and promoting it to the public. The public or participants, whose presence will be evident in this material, have no right to raise any demands from the organizers and the media that will cover the events / screenings / actions.

 29. The Manakia Festival is not for profit. Submissions to all films will be free.

 30. Participation in the Manakia Festival implies the acceptance of all the above regulations.

 31. For any clarification or information you can send a message to info@manakiafestival.gr

Statement of Personal Data Collection

For the needs of the Festival, the personal data are collected mentioned in the application form and specifically:

(a) the names of the director, the actors and all the actors;

(b) the e-mail address of the applicant;

(c) a brief biographical note of the director;

(d) a photograph of the director.

(e) contact details (email address and telephone) of producer or director.

In the context of the promotion of films and the conduct of the Festival, the festival has the opportunity and is allowed to publish in the Media, in social media newspapers, in newspapers (print and digital) and all kinds of websites on the subject the cinema and the information, in addition to data, information and data related to the film, the names of the director, the actors and all the artistic actors, the short biographical note of the director and the photo of the director. The Manakia Festival is responsible for the processing of personal data their processing, preservation and storage is governed by protection policy personal data compiled in the context of its operation and action.

MFFFA_FilmEntries_Banner2023
Manakia_Brothers_Signature